Onderhoud

Het onderhoud van de piano

Tijdens het stemmen of piano spelen kan blijken dat reinigen en/of afregelen nodig zijn, omdat ongemakken het speelplezier belemmeren. Dan is het tijd voor een kleine onderhoudsbeurt. Een kleine onderhoudsbeurt bestaat uit:

1. Uitgebreide check piano

2. Reinigen (o.a. kast, toetsen, klavierbak)

3. Afregelen instrument (o.a. mechaniek)

4. Stemmen

Aanvullend daarop kan ik versleten onderdelen vervangen of repareren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van dempers en snaren of het repareren van loszittend toetsbeleg en scheve hamerkoppen. De kleine onderhoudsbeurt kan bij u thuis plaatsvinden. Als er aanvullende reparaties verricht moeten worden, kan het nodig zijn dat het mechaniek mee naar de werkplaats gaat. Bij normaal gebruik van de piano wordt aanbevolen om de vijf jaar een onderhoudsbeurt te geven. Na zo’n onderhoudsbeurt speelt u met nog meer plezier op de piano.

Tarief: De kosten van een kleine onderhoudsbeurt zijn 150 euro inclusief BTW. Voor de aanvullende reparaties maak ik een offerte op basis van een inschatting van benodigde uren (uurtarief is 50,00 euro per uur incl. BTW) en materiaalkosten.

Pianostemmer Philestein – Phile Vorstermans I 06-43922458 I piettoon@gmail.com www.philestein.nl I Philestein op facebook